Home
Jacco & Jane
Stamboom Jacco
Stamboom Jane
Foto's
Linkjes
De Regenboogbrug
Hoe kon je..........
Droevig verhaal..
Pawprints
Tank
Contact
Het weer
Gastenboek

18 februari 2014

Nog maar eens een keertje wat schrijven over het leven van Jacco & Jane. Het is rustig geweest de afgelopen tijd. Na een mooie zomer vorig jaar hebben wij gelukkig een "malse" winter. Lekker weer om samen buiten te zijn en om avondwandelingetjes te maken. Daarna weer lekker bij de houtkachel.
Jacco & Jane vinden het prima en zijn twee rustge huishonden geworden; nog steeds erg waaks, dat wel. Echt spannende dingen zijn er niet meer gebeurt, soms een egel of een konijntje.
Schandalig maar..... nog steeds geen nieuwe foto's....
Volgende keer beter.

 

Kijk ook eens bij onze nieuwe pagina's: "Pawprints" en "Tank".

 

 

 

31 mei 2013

Alweer zo'n half jaartje verder. Jacco is alweer 7 jaar en een echte rustige duitse herder geworden, Jane is het "wentelteefje" in huis. Heeft de poot van de keukenstoel nog proberen op te eten. Maar verder hebben wij veel plezier van de hondjes.
Nu het weer een beetje voorjaar wordt zie je hier veel vogeltjes; uilen 's nachts en vleermuizen, reeën in het veld, vorig jaar zelfs een vos op straat, konijntjes in de voortuin. Jacco heeft het allemaal wel gezien maar Jane is heel nieuwsgierig.
Zij snapt ook nog steeds niet dat een lange lijn maar 8 meter is.
Jacco komt tegenwoordig langs me op de bank liggen; mag eigenlijk niet maar kan ook geen kwaad.Kunnen we samen tv kijken...
Waken doen ze wel want als er UPC aan de deur staat heb je oordopjes nodig. Ook als wij thuiskomen zijn ze weer dolenthousiast.
Ik ben wel blij dat de grootste kou nu over is, het uitlaten van die twee is nu een stuk aangenamer. En "ons" bosje is al een stuk groener geworden.
Ze eten al een tijdje vlees, uit de diepvries. En na het uitlaten een brokje. Daarna gaan ze tevreden liggen snurken op hun bedje of aan m'n voeten. Heerlijk....

Wat kan een hond toch een "echte vriend"zijn.

27 augustus 2012

Het is alweer een paar maanden geleden dat ik iets heb geschreven maar er is ook niks bijzonders gebeurd. Jacco en Jane doen 't prima. Gewoon eten, drinken, slapen en hun uitjes. Kortom: "Een hondenleven"........

 

17 December 2011,

Vandaag had jacco een hele dikke achterpoot en ik vreesde alweer het ergste. Wij dus een afspraak gemaakt bij de dierenarts en gelukkig konden wij hier vlakbij gelijk terecht. Het bleek dat hij een gaatje in zijn achterpoot had wat ontstoken was. De DA heeft het wondje geschoren en wat uitgenepen en Jacco heeft nu een pillenkuurtje voor 10 dagen. Wij hopen dat het snel weer beter met hem gaat maar je merkt eigenlijk weinig aan hem.
Jane is de afgelopen dagen en nachten ook gewoon binnen geweest en dat ging 100% goed; nu moet ze toch maar weer een paar nachtjes in de garage slapen want anders laat ze Jacco niet met rust.
Wij hebben vandaag ook weer een " echte" Kerstboom in huis en dat leverd ook een hoop gesnuffel op.

 

Iedereen weer hele fijne feestdagen toegewenst en een gezond en gelukkig 2012 !!!!!

 

31 oktober 2011

Jacco in de tuin....

 

Nog steeds prachtig weer en Jane vermaakt zich met "ons" kachelhout...... 

15 oktober 2011

Met Jacco en Jane gaat nog steeds alles prima en er zijn de afgelopen zomer geen spectaculaire dingen gebeurt. Alles ging gewoon z'n gangetje. Met de vakantie zijn ze weer lekker naar "hun "pensionnetje geweest. Het wordt alleen wel weer eens tijd dat ik nieuwe foto's maak. Wie weet..... misschien morgen??

21 februari 2011

Ik heb alweer een tijdje niets geschreven maar toch is er best veel gebeurd. Natuurlijk de feestdagen en de 1ste keer dat Jane met vuurwerk kennis heeft gemaakt. Wij waren dit jaar thuis gebleven en hebben een hele gezellige avond gehad met familie onder elkaar. Jane & Jacco mooi op tijd uitgelaten en om 12 uur begon het geknal, Jacco geeft er niks om en gaf "het goede voorbeeld" aan Jane. Natuurlijk wel ff raar kijken maar daarna lag ze gewoon met haar Kong te spelen.

De volgende ochtend was het hier zo glad dat ik tijdens het uitlaten van Jane zo onderuit ging. Een flinke bult op m'n koppie en een mooie schaafwond. Een paar dagen flink hoofdpijn gehad maar tja.........

Begin januari is Jane gesteriliseerd. De operatie is probleemloos verlopen en 's middags was Jane alweer thuis. Wij hebben Jacco en Jane maar een paar dagen uit elkaar gehouden want Jane moest wel haar gemak houden. De eerste nacht ben ik beneden op de bank blijven slapen maar echt nodig was dat niet. Na 10 dagen nog terug naar de DA voor na controle maar alles was gelukkig mooi genezen.

In de tussentijd heb ik ander werk gekregen en Jane moet er wel aan wennen dat ik nu vaker van huis af ben. Jacco is wat dat betreft al een stuk rustiger. Omdat wij nu allebei in ploegen werken is het wel afspreken wie, wanneer de honden uitlaat. Voordeel van dat ploegenwerk is dat er bijna altijd iemand thuis is.

Verder gaat alles gewoon z'n gangetje. Jane is wel wat wild en heeft al twee honden bedjes gesloopt. De laatste met van die witte kunststof bolletjes erin die dus door het hele huis dwarrelden.

Vandaag waren we allebei thuis en zijn met dit mooie weertje samen met de hondjes even het bos in geweest.

29 november 2010

Jane stomverbaasd in de sneeuw..... Echt zo van: " Wat is dit nu weer....????"
Sneeuwballen gooien vindt zij best leuk alleen zij snapt er niks van. Na een tijdje ging ze maar met een sneeuwbal in haar Vari-kennel liggen. Er zal niet veel meer van over zijn.
Jacco vindt het ook nog steeds leuk om samen in de sneeuw te spelen maar als ik die twee nu alleen buiten laat dan ben ik bang dat wij geen tuin meer over houden. Morgen beter....., als er dan tenminste nog sneeuw ligt.

 

 

 

 

25 oktober 2010

Jane is alweer 10 maanden en sinds een weekje voor de eerste keer loops. Héél gezellig als je een reu en een teefje in huis hebt. Jacco is dan wel chemisch gecastreerd maar hij duikt er nog steeds bovenop als hij de kans krijgt. Gelukkig hebben wij een grote garage dus wij houden Jacco en Jane maar een tijdje uit elkaar. Appart uitlaten deden wij toch al en binnen worden die twee "afgewisseld"...
Jane begint al een "echte hond" te worden, zij doet niks liever als samen met 't baasje en d'r Kong spelen; een heel lief beestje....
Begin januari wordt zij gesteriliseerd dus dan zijn wij hopenlijk van de loopsheidprobleempjes af.
Verder gaat alles z'n gangetje; ons tuintje is weer opgeknapt; een nieuwe schutting is gezet, het stookhout is gekapt dus laat de winter maar komen. Eerst nog ff genieten van de herfst ( Jane is gek op kastanjes? )

Jantje loopt zijn Duitse herder uit te laten aan een lijn van wel zeven meter lang.
Komt er een agent aan die vraagt waarom die lijn zo lang is.
Jantje zegt:"Mijn Hond stinkt zo...."
"Nogal wiedes", zegt de agent, "Die hond is loops".
"O", zegt Jantje...." Kan jij haar dan niet dekken?".............
"Ik heb altijd al een politiehond willen hebben.....".

 


 

10 september 2010

Onvoorstelbaar hoeveel plezier je toch kan beleven met je hondjes; wij genieten er elke dag weer van en staan vaak te lachen om de gekke streken van onze nieuwe aanwinst. Jane is volgens mij flink aan het puberen en soms vergeet ze haar naam wel eens, en soms vergeet ze ook dat ze oren heeft..... Een uit de kluiten gewassen dondersteen die Jacco geen moment met rust kan laten. Er gaat een hoop tijd en moeite in zitten en ze is niet kapot te krijgen..... ik wel....... pffffff.
Gisteren was ze heel even alleen in de garage en ze had gelijk maar de oud papier doos leeg gemaakt en twee riemen gesloopt; eentje had ik net gekocht dus daar gingen weer 30 eurootjes. Gelukkig heb ik een hoop van die dingen op voorraad. Veel tijd om fotos te maken heb ik de laatste tijd niet meer met 70 kilo hond in mijn handen maar ook dat komt wel weer. Verder vindt ze vogeltjes, konijntjes, katten, andere honden en de vuilnisbak hééél interessant. Jacco doet net zo gek mee want die denkt ook dat ie in z'n tweede jeugd zit.

Vogeltjeszaad is trouwens ook lekker en ik ben benieuwd wanneer ze leert fluiten??

Nu liggen ze weer moe en voldaan in de kamer; maar goed ook want het regent buiten.
Een paar dagen geleden vloog hier trouwens een hele grote uil; prachtig gezicht en het geluid dat zo'n beestje maakt als ie vliegt. Soms hoor je er twee roepen tegen elkaar. Mooi hé.........

 

7 augustus 2010

Zo; deze keer eens geen foto van Jacco of Jane maar fotos van onze vakantie in Zwitserland. Een heerlijke tijd geweest alleen jammer dat de hondjes niet mee konden. Jacco en Jane zijn in een heel goed pension, "De Bengels", in Haps, geweest. Dit is ons heel goed bevallen; grote speelvelden, uitlaten, cursus en vriendelijke mensen. Jacco en Jane waren wel zo gek als een draaideur op dubbelle snelheid toen wij ze weer gingen ophalen, blij dat ze weer mee naar huis mochten. Eerlijk gezegd was ik ook opgelucht dat alles zo goed was gegaan en dat die twee weer gewoon thuis waren. Aanstaande maandag wordt Jacco chemisch gecastreerd in afwachting van de eerste loopsheid van Jane. Wij hebben er wel aan gedacht om nog ooit eens een nestje te fokken maar als je goed nadenkt wat daar allemaal bij komt kijken......

 

Klik op onderstaande foto voor een korte impressie.... 

 

 

 

 9 juli 2010

Het gaat steeds beter met Jacco en Jane; ze worden al wat rustiger en Jane leert heel snel. Voor een brokje doet ze alles. Het laatste tandje is gewisseld en de oortjes staan weer omhoog. Jane is nu 28,5 kilo en ongeveer 57 cm schofthoogte. Het wordt al een hele hond. Jammer wel dat het de laatste tijd te warm is om ver te lopen; korte stukjes en dan weer rust. Binnen liggen die twee heerlijk koel bij de airco op de tegelvloer. Op bezoek reageert Jane ook prima. Verder gaat er gewoon heel veel tijd zitten in "mijn hondjes".

 

 

 

30 juni 2010

Jacco heeft er sinds bijna twee weken een "vriendinnetje" bij, Jane vom Damburgerschloss. Een gitzwarte Duitse herder teef van vijf maanden. Deze was door omstandigheden te koop en ik kon het gewoonweg niet laten. " Even" 360 kilometer op en neer rijden en toen de eerste kennismaking tussen Jacco en Jane. Jacco is wat dat betreft een hele makkelijke met andere honden en zoals ik al verwachtte ging alles vanaf het begin 100% goed. Zoals ik al schreef zijn wij nu bijna twee weken verder en ik kan wel vertellen dat het twee vermoeïende weken zijn geweest. Twee honden tegelijk uitlaten, Jane vanalles aan-, en vooral afleren. Het gaat al met al redelijk goed maar ik besteed er ook heel veel tijd aan. Jane leert al een beetje volgen, komt als ik haar roep en gaat dan netjes zitten, afgaan leert zij ook al en zo ben ik beetje bij beetje alle basisoefeningen aan het aanleren. Buiten is zij heel open en vrij naar andere mensen en dieren en thuis in het gezin is zij "ons scheetje". Voor Jacco is het een hele verandering maar ook hij komt bij ons niks tekort. Omdat wij toch voor de kinderen andere bedden hadden gekocht heb ik in de garage een matras neergelegd waarop die twee heerlijk kunnen ravotten en verder liggen ze gewoon binnen. Jane gaat 's nachts wel in de varikennel want ik kan mij die sloopperiode van Jacco nog al te goed herinneren. De eerste paar dagen gaf dat de nodige herrie want het is wel een echte Duits; eigenwijs en altijd "erbij willen zijn". Ik heb nog geen tijd gehad om echt mooie foto's te maken maar hieronder toch m'n eerste plaatje van Jane.

 

9 januari 2010

Iedereen een gelukkig en gezond 2010 toegewenst !!! 

De jaarwisseling is hier vooral rustig verlopen. Jacco is totaal niet bang voor vuurwerk en aangezien ik de volgende ochtend weer moest werken hebben we het ook niet zo laat gemaakt. Er ligt hier ook al tijdenlang een dik pak sneeuw maar van foto's maken komt de laatste tijd niet veel. Druk met mijn werk.... Jacco is wel hartstikke gek met de sneeuw. Hij snapt er nog steeds niks van als je een sneeuwbal gooit en gelukkig gaat Lizette ook vaak met hem naar buiten zodat hij niks tekort komt. Binnen is Jacco de laatste tijd lekker rustig en buiten loopt hij nog steeds graag met z'n Kong te spelen. Hij heeft heel even last gehad van een "hotspot" doordat hij weer eens iets anders had gegeten. Stom dat hij daar niet tegen kan. Ik weet tenminste waar het aan ligt. Hij is wel gek op koekjes en verwennerij; ook van de ijspegels die nu van de auto vallen, maar tegen die hondenkoekjes kan hij nog steeds niet tegen.

23 november 2009

Jacco went hier steeds beter; binnen gaat het goed en buiten ook met andere honden. Hij wordt de laatste tijd wat rustiger en heeft in onze kamer een mooi hondenbedje gekregen. 's Nachts gaat hij daar mooi opliggen maar overdag ligt hij nog steeds het liefst onder, of op, je voeten. Ons "oude" thuis in eindhoven is eindelijk verkocht en ik hoop dan nu ook wat meer tijd voor hem te krijgen. Alles overhuizen is achter de rug en dat scheelt weer heel wat vrije dagen en de ( on ) nodige kilometers.... Vorige week heb ik met de griep in bed gelegen en vandaag zijn we zo ongeveer weggeregend, of gewaaid.... wat een weer. Maar ja, hij moet er uit en voor mij kan het ook geen kwaad om weer eens een fisse neus te halen. Nu onweert het......

 

5 0ktober 2009

Alweer een tijdje niks geschreven maar de uitjes met Jacco gaan gewoon door; wandelingetjes dichtbij en soms ook weer lekker het bos in. Afgelopen zondag zijn we weer eens naar "de Molenheide"geweest, alleen een andere als vroeger. Jacco vondt het prima, lekker 2,5 uur gewandeld en ook nog ff lekker gezwommen. Ook meteen maar weer eens wat foto's gemaakt en die zet ik er natuurlijk ook weer bij. Heerlijk die herfsttijd.... Ook in "ons" dorpje is het voor Jacco flink wennen; waar eerst de auto's voorbij raazden lopen er nu constant konijntjes over straat..... heel interresant.... Kortom; het bevalt hem er prima, en eerlijk gezegd mij ook.

 

 

 

  

 

 

30 augustus 2009

Mijn verhuizing is nu bijna compleet en wij wonen alweer een tijdje in een klein dorpje in Oost brabant. Ideaal en weer eens heel wat anders dan "de grote stad". Heerlijk rustig is het hier. Jacco bevalt het ook best want we zijn na een paar minuten lopen al middenin een klein bos. Je kan Jacco hier heerlijk uitlaten en hij heeft ook al kennis gemaakt met heel veel "buurhondjes". Natuurlijk moet hij nog wel wat wennen aan zijn nieuwe woonomgeving maar nu ik het wat rustiger krijg heb ik ook wat meer tijd voor Jacco. Het wordt dan ook weer eens tijd om er samen met Jacco en mijn fototoestel op uit te trekken.

 

 

7 juli 2009

Het is weer een rustig maandje geweest en er is weer eens weinig bijzonders gebeurd. Wel is Jacco mee geweest naar de Duitse herder forum meeting. Deze was op 28 juni op het terrein van de kringgroep Gorinchem. Een erg gezellige en geslaagde dag waar je nieuwe mensen leerde kennen met dezelfde hobby. Ik was eerst wel een beetje huiverig hoe Jacco zou zijn tussen zoveel mensen en soortgenootjes maar alles is prima verlopen en Jacco heeft zich keurig gedragen. De meeting werd afgesloten met een erg lekkere bbq en het was voor ons en voor Jacco een dag om met plezier op terug te kijken. Volgend jaar gaan we zeker weer. Ook de hondenkar heeft de afgelopen tijd zijn nut bewezen. Heerlijk rustig in de auto en Jacco springt er al vrolijk in en uit.

 

Bij "Foto's" staat een korte impressie van de Forum dag...

5 juni 2009

Gisterenavond heb ik voor Jacco een tweede-hands JSB hondenkar gekocht, best prijzig zo'n ding maar zeker de moeite waard. Hij is zo goed als nieuw en pas vier jaar oud, hij moest alleen een keer gewassen worden maar dat is ook niet zo'n probleem. Jacco gaat er ook goed in, eerst even een brokje erin gooien doet wonderen. Binnenkort is er vanuit het Duitse herder forum een meeting met bbq bij de Kringgroep Gorinchem , mijn hondenkar zal dan ook goed van pas komen. Bijkomend voordeel is dat ik van al die haren in mijn auto af ben, ook blaft en piept Jacco nog steeds als hij dicht bij huis komt of een bospaadje ziet. Al die problemen zijn nu in een keer opgelost en er kan tenminste ook weer iemand fatsoenlijk op de achterbank zitten zonder dat ik eerst een klein uurtje moet stofzuigen. Wij zijn dus weer helemaal voorbereid op een mooie zomer.

 

 

 

 

28 mei 2009

De laatste tijd is er ontzettend veel gebeurd in mijn privé leven. Hierdoor heeft Jacco ook een heel ander leven gekregen. Wij zijn voortaan vaak te vinden in een klein plaatsje in het Oosten van Brabant, Jacco kan hier prima mee wandelen en mag ook wat vaker mee dan anders. Jammer van "ons" Leenderbos maar hier zijn ook genoeg leuke plekjes te vinden; soms lopen we ook urenlang in de avond uurtjes en het is hier heel wat rustiger dan in "de grote stad". Met luisteren heeft Jacco wel nog steeds moeite maar hij blijft mijn beste maatje. Ik zal proberen om wat vaker achter de pc te kruipen om Jacco's avonturen op te schrijven. Foto's heb ik ook nog een heel stel maar die moeten nog even worden uitgezocht. In de tussentijd is Jacco ook alweer drie jaar geworden. Wat gaat het toch allemaal snel. Binnenkort zal ik samen met Jacco de buurt hier eens echt gaan verkennen, het mooie weer komt er aan en ik weet zeker dat we ons prima vermaken.

 

8 februari 2009

De laatste maand heb ik erg weinig achter mijn laptop gezeten, wel heb ik zoveel mogelijk met Jacco gewandeld. Het is wel vaak rotweer maar daar geeft Jacco niks om, ook niet dat het een ontzettende blubberzooi is in het bos. Die zwijntjes heb ik niet meer gezien maar het stikt nog steeds van de reeën, bijna dagelijks zie je er wel een wegspringen en dan is het maar goed dat ik Jacco vast heb. Verder hebben wij eigenlijk weinig meegemaakt.

6 januari 2009

Vandaag was het weer zo'n mooie winterdag; er lag nog steeds een dik pak sneeuw en het zonnetje scheen er lustig op los. Een prachtige dag voor een boswandeling. Ik besloot om samen met Jacco een lange wandeling te maken en vlakbij het Hasselven stond ik ineens oog in oog met een wild zwijn met zes jongen. Het beestje was totaal niet schuw en kwam gewoon recht op mij en Jacco aflopen. Ik heb snel een paar foto's gemaakt maar toen het beestje op zo'n tien meter afstand stond begon ik toch een beetje te twijfelen. Ik heb altijd begrepen dat je moet oppassen voor wilde zwijnen; vooral als ze jongen hebben. Jacco voelde zich ook niet echt op z'n gemak en van dichtbij zie je pas goed hoe groot zo'n beest eigenlijk is. Jacco is toch een vrij forse Duits maar hij past er makkelijk twee keer in.... Ik heb het zekere voor het onzekere genomen en ben stilletjes met Jacco achteruit gelopen en wij hebben op een veilige afstand staan kijken totdat het wilde zwijn samen met haar jongen terug het bos in liep. Dit alles duurde toch zeker tien minuten en het was een gebeurtenis om nooit te vergeten. Later sprongen er ook nog drie reeën over het bospad maar toen was ik jammer genoeg te laat met foto's maken. Fantastisch, wat is de natuur hier toch mooi... Ik ben wel blij dat ik Jacco netjes had aangelijnd; zoiets wil je toch niet verstoren !!! "Walking in a winter wonderland"

 

5 januari 2009

Het begon gisterenavond al een beetje te sneeuwen en ik had de stille hoop dat de sneeuw ook bleef liggen. Vandaag had ik een vrije dag en toen ik vanochtend buiten keek lag er een dik pak.... Snel een paar kopjes koffie en toen met Jacco het bos in. Jacco was nog gekker dan normaal en begon gelijk in de sneeuw te happen en met boomstammetjes te sjouwen. Natuurlijk had ik mijn digi ook bij en ik heb héél veel foto's gemaakt. Al met al hebben wij toch zeker drie uurtjes flink rondgestapt en wij hebben er van genoten,.... De dennegeur en de geur van pas gekapt hout hing in de lucht, de sneeuw kraakte onder mijn voeten en de sijsjes kwetterde er lustig op los. Ik was schijnbaar de enigste in het bos want buiten de sporen van reeën en konijntjes was de sneeuw nog "vers"... Heerlijk zo'n mooie winterdag, hopelijk ligt de sneeuw er morgen nog steeds want ook dan ben ik nog vrij. Nu zit ik weer achter mijn laptop en voor de kachel; Jacco ligt zoals gewoonlijk op mijn voeten uit te rusten. Aan zijn pootjes te zien wandelt hij nog steeds....

 

 

1 januari 2009

Allereerst wil ik iedereen een heel fijn, gelukkig en gezond 2009 toewensen.

Alweer de 1ste dag van 2009; gisteren was toch weer een spannende dag. Jacco is wel gewend aan het vuurwerk maar hoe Rakker zou reageren was even afwachten. Ik had late dienst gehad en toen ik om 23:30 thuis kwam was het nog redelijk rustig. Vlug nog even naar buiten en toen begon het geknal. Jacco stak zijn kop eens even tussen de bloempotjes door om buiten te kijken en ging toen heel rustig liggen slapen. Rakker stond nog even raar te kijken maar hij nestelde zich tegen Jacco aan en sliep ook binnen de kortste keren. Al met al een heel rustig begin van 2009. Vanaf morgen heb ik een weekje vrij gepakt dus ik zal weer vaak in het bos te vinden zijn.

29 december 2008

Een mooie zonnige dag met een temperatuurtje van rond het vriespunt dus een echt winters wandelweertje. Jacco vindt het prachtig om over de bevroren plassen te lopen, vooral als het kraakt onder z'n pootjes. Hij probeert ook telkens in het ijs te bijten maar schijnbaar is het toch te koud en hij laat de ijsbrokken dan ook vlug weer liggen. Onderweg staan wij nog een tijdje op een Specht te kijken en even later huppellen er twee reeën over het bospad. Gelukkig heb ik Jacco vast want anders is ie pleite...... Na een paar uur houd ik het voor gezien en ga naar de warme kachel & koffie.....

 

 

28 december 2008

Het jaar is alweer bijna ten einde; mijn werkzaamheden aan Jacco's website zitten er ook bijna op. Alleen mijn pagina met linkjes moet ik nog verder aanpassen want de linkjes werken nog niet. Het is best veel werk geweest maar het resultaat mag er zijn ( al zeg ik het zelf...). De afgelopen dagen heb ik constant gewerkt dus echt lange wandelingen met Jacco zaten er niet in. Morgen heb ik een vrije dag en het belooft een zonnige, koude, winterdag te worden. Ik zal er nog eens met mijn digi op uit trekken en proberen om een paar mooie foto's te maken. Verder is er even niets te melden en het leven kabbelt lekker rustig voort. Bij deze wil ik ook iedereen nog bedanken voor de achtergelaten berichtjes in mijn gastenboek en aan mijn nieuwe teller te zien wordt mijn pagina best druk bezocht. Leuk toch......

25 december 2008

Allereerst een vrolijk Kerstfeest toegewenst.

Ik ben sinds enkele dagen Jacco's website aan het overzetten naar Strato, eerst had ik zijn website ondergebracht bij Lycos maar die service stopte helaas. Het is een heel werk maar ik maak gelijk gebruik van deze gelegenheid om Jacco's site een nieuw uiterlijk te geven. Hopenlijk bevalt het. Met Jacco gaat nog steeds alles uitstekend. Hij heeft afgelopen week kennis gemaakt met een nieuw buurtgenootje, een pup van een Deense dog x Labrador. Gelukkig is Jacco altijd heel voorzichtig met puppy's, alleen wil hij er wel altijd zo'n grote poot opleggen. Over een tijdje zal het wel "echt" spelen worden als de pup wat groter is. Verder knalt het af en toe behoorlijk bij ons in de buurt; de voorbode voor 2009 zal ik maar zeggen. Jacco is onverstoorbaar zoals het hoort. Natuurlijk hebben wij ook weer de nodige kilometertjes afgelegd in "ons" bos. Het is wel een blubberzooitje maar ook dat hoort erbij.

 

12 november 2008

Weinig nieuws te melden de laatste tijd; het jaar loopt ten einde en ik ben mijn snipperdagen op aan het maken. Hierdoor ben ik telkens een weekje thuis en dan is Jacco natuurlijk ook weer aan de beurt. Wij hebben al heel wat kilometertjes afgelegd met z'n tweetjes. Verder gaat alles prima met Jacco. Vandaag kwam ik op de markt iemand tegen met een zwarte, langharige, oud duitse herder. Een prachtige beestje. Daarna ben ik lekker samen met Jacco van het najaarszonnetje gaan genieten.

 

 

 

17 oktober 2008

Mijn Gastenboek staat ineens vol met Engelstalige,wazige, berichtjes?? Ik zal die maar weer verwijderen.....

 

2 oktober 2008

Het begint alweer echt herfst te worden, een mooie tijd... Jacco is de laatste tijd vaak mee geweest als ik foto's ging maken van kasteeltjes hier vlak in de buurt. Daarna nog even het bos in en zijn dag kan niet meer stuk. Met Rakker spelen doet hij ook tot vervelens toe, wat een hondenleven.......

 

 

 

 

 

5 september 2008

Nou dat was vandaag dan mijn laatste vakantiedag; jammer dat het alweer voorbij is. De afgelopen drie weken ben ik elke dag met Jacco naar de bossen geweest en heb iedere dag toch minstens twee uur met hem gewandeld. Wandelingen van een uurtje of vier waren ook geen uitzondering dus denk ik dat wij toch zeker 250 à 300 kilometertjes hebben afgelegd. Jacco heeft ervan genoten en ikzelf ook, alleen het weer viel soms ontzettend tegen. Wij zijn op plaatsen geweest waar ik nooit was geweest en heb zelfs een tijdje grenspalen van Baronie Hees en Leen lopen zoeken; twee heb ik er al gevonden en de rest komt ook nog wel. Ik heb een stelletje mooie foto's gemaakt ( kijk maar op de fotopagina, daar staan al een paar dia-voorstellinkjes ) maar deze nog niet allemaal uitgezocht, ook dat komt nog wel. Tijd genoeg want de lange winter is weer in aantocht met die lekker lange winteravonden... Iets echt bijzonders is er de afgelopen niet gebeurt; wij hebben gewoon een fijne relaxvakantie gehad en Jacco zal het ook best jammer vinden dat het weer voorbij is. Ach,.. als alles volgens plan gaat heb ik over drie weken weer bijna een hele week vrij en in de tussentijd kan Jacco hier vlakbij ook lekker uitrazen.

 

19 augustus 2008

Ik heb al een paar dagen vakantie en ben telkens lekker met Jacco het bos in geweest, echt lekker weer is het niet en soms is het al net herfst. Toch hebben wij ons prima vermaakt. Verder niks bijzonders,.... gewoon lekker nazomeren !

 

 

 

 

 

7 augustus 2008

Eindelijk een dagje vrij maar niet echt lekker weer; eerst nog regen en later op de middag redelijk zomerweer,.... Jacco vermaakt zich toch wel met zijn nieuwe vriendje dus ik doe het een dagje rustig aan.......

 

 

 

 

 

2 augustus 2008

Jacco heeft sinds kort een nieuw speelkammeraadje, Rakker, een kruising Shi Tzu die ik samen met mijn dochter heb gekocht als verjaardagskado voor mijn vrouw. Jacco vindt het prachtig en het is een lust voor het oog om ze samen te zien spelen. Door het hele huis liggen knuffels en flostouwtjes en Jacco weet soms niet waar hij moet beginnen. Als Rakker moe wordt dan gaat hij onder de bank liggen slapen, vaak probeert Jacco dan maar om met mij te spelen en komt hij met zo'n lekker natgezevert knuffeltje bij mij staan. Soms lukt het en soms heb ik er ook even genoeg van. Verder heb ik een paar weken geleden een mountainbike gekocht en Jacco mag vaak mee fietsen. Meestal een rondje Hanevoetvijver want daar is het verhard en toch lekker rustig. Het was wel even wennen want andere hondjes vindt Jacco nog steeds erg interessant, ook stopt hij plotseling als hij iets ruikt of wil plassen. Toch gaat het steeds beter.

 

 

18 juni 2008

Toch maar weer eens een stukje in Jacco's weblog schrijven. Ik heb het nog steeds erg druk maar probeer toch zoveel mogelijk met Jacco weg te gaan; soms kleine stukjes maar meestal toch maar lekker het bos in. Nou ja,.... lekker. Het regent best veel de laatste tijd en m'n Golfje ziet eruit... Met Jacco gaat alles prima; hij is een beetje in de rui maar verder niks bijzonders. Wel is hij een beetje aan het uitproberen hoever hij kan gaan. Hij trekt wat aan de riem en wil tijdens een wandeling ook wel eens zijn eigen zin doen. Ook piept en blaft hij als een gek in de auto als hij zijn bospaadje ziet, best irritant... Hij kan mij de laatste tijd ook prima "helpen" als ik in de tuin bezig ben; vooral onze vijver is erg interessant. Toch blijft het een lekker beest. Op 27 juni kan mijn vrouw haar Chihuahua ophalen, ik ben benieuwd hoe hij daar op reageert. Nou, nog een nachtje werken en dan ben ik een lang weekend vrij. Eens kijken of ik nog mooie foto's kan maken van al zijn gekke streken.

 

 

 

7 mei 2008

Er is weer best een hoop gebeurd de laatste tijd; allereerst is Jacco natuurlijk twee jaar geworden. Hij is uitgegroeid tot een mooie forse Duits... Vorige week had hij ineens een hele kale plek op z'n kont; een "hotspot". Van de da heb ik een zalfje gekregen en ik hoop dat het snel weer beter is. Ook maar gelijk een bandje tegen teken meegenomen want daar stikt het weer van, vieze beestjes.... En tot slot ben ik ook de afgelopen twee dagen met Jacco wezen fietsen. Het is even wennen maar hij doet het graag. Verder natuurlijk veel gewandeld met dit lekkere weer....

 

 

 

 

14 april 2008

Alweer zo'n tijd niks geschreven en wij zijn samen toch heel vaak weg geweest. Misschien ligt het daar ook wel aan; overdag ga ik zo vaak mogelijk wandellen met Jacco en probeer dan ook vaak om leuke foto's te maken. 's Avonds zit ik die dan uit te zoeken en te bewerken zodat hij er weer op z'n best opstaat. Ook heb ik een leuk fotoprintertje gekocht zodat Jacco ook al in A4 formaat aan de muur hangt. Laatst heb ik bij een dierenspeciaalzaak van Jacco een foto laten maken door een hondenfotograaf. Ook leuk en ik heb er ook maar een hele mooie sleutelhanger van Jacco bijgekocht; een van metaal met aan een kant zijn foto gegraveerd en aan de andere kant zijn naam. Er zat ook nog een bordje bij van "hier waak ik", maar daar stond de verkeerde naam op. Even ruilen dus....

 

 

 

 

 

 

25 februari 2008

Het is weer een tijdje geleden dat ik iets geschreven heb maar ik had het de afgelopen maand erg druk. Ik heb dan ook weinig achter m'n laptop gezeten en Jacco is eerlijk gezegd ook wat aandacht tekort gekomen. Jammer maar het kon even niet anders. Gisterenavond late dienst gehad en vanavond de nacht weer in.... Het was vandaag wel ontzettend lekker weer dus toch met Jacco een paar uur lekker gewandeld in het Leenderbos. Aan alle kanten waren ze bomen aan het kappen en het was best een kaal gezicht op sommige plekjes.. Jacco was weer helemaal door 't dolle heen en hij heeft weer leker uit kunnen razen.

 

 

 

19 januari 2008

De laatste tijd heb ik niet veel geschreven maar er gebeurt ook eigenlijk niks apparts. Het is de laatste tijd wel erg slecht weer en we zijn al een paar keer flink nat geworden. Afgelopen week heb ik een nieuw fototoestel gekocht; een Canon Powershot A650 IS, een hele mond vol, maar hij heeft in ieder geval heel wat meer mogelijkheden als mijn "oude" toestel. Nu maar afwachten totdat het een beetje mooi weer wordt en dan eens proberen om een stel echt mooie foto's van Jacco te maken. Als hij nou ook eens stil bleef staan..........

 

 

 

24 december 2007

Twee dagen geleden was het prachtig buiten, alles was wit en de rijp hing dik aan de bomen, mooi... Jammer genoeg moest ik werken en daarna was er al een groot gedeelte weg. Nou ja, het was toch alweer bijna donker. Psp is nog een andere hobby van mij, ik sta er zelf ooit van te kijken wat voor mooie dingen je hiermee kunt maken. Fijne feestdagen toegewenst.

 

 

13 december 2007

Ik voelde me vandaag niet zo lekker dus ben een keer een dagje thuis gebleven. Hier heb ik wat aan onze website zitten sleutelen want ik was er achter gekomen dat er een vervelende pop-up reclame bij mijn website zat. Dat werd veroorzaakt door een tellertje wat ik al vanaf het begin had geïnstalleerd en daar had ik niet aan gedacht. Vlug de code van de teller verwijderd en een andere teller aangevraagd, die werkte niet...... Weer een andere teller aangevraagd en deze werkt wel. En nog wel zonder pop-up reclame, al staat er dan wel weer veel reclame op de teller-site. Ook jammer is dat ik de gegevens van mijn "oude" tellertje kwijt ben, wij hadden toch al 2542 bezoekers sinds 13 februari 2007. Een mooi aantal toch.......... Ik heb ook alvast maar een Kerstwens in elkaar gedraaid, veel plezier en alvast fijne dagen toegewenst.

3 decenber 2007

Wat een weer vandaag, regen, wind, dus toch maar even uitwaaien in het bos. Je hoort de bomen kreunen en kraken, heeft toch ook wel iets. Wel begint het een aardig modderpaadje te worden dus volgende keer maar niet meer met de auto er doorheen. Jacco geeft er, zoals gewoonlijk, weer niets om. Hij kan weer geen stok laten liggen en kon de hele tijd lekker los. Wij zijn dan ook helemaal niemand tegen gekomen vandaag...... Zal toch wel aan het weer liggen.

 

 


 

25 november 2007

Een ontzettend "nat" weekend, en het waait ook nog eens behoorlijk. 's Middags moet ik werken dus de morgen is voor Jacco. Op zondag nog maar even snel een diashowtje in elkaar geknutseld ook al zijn het nou niet mijn beste foto's. Al met al een hééél rustig weekendje.

 

21 novenber 2007

Niets gebeurt..... gewoon een lekker rustig leventje. Afgelopen weekend natuurlijk weer een paar flinke wandelingen en verder niets bijzonders. Jacco krijgt steeds meer haartjes op zijn neus dus dit gaat ook goed.

 

13 november 2007

Je kan wel merken dat het slechter weer wordt, de afgelopen dagen zijn we flink nat geworden en wij hebben zelfs onze eerste hagelbui al weer achter de rug. Jacco geeft niks om regen maar van hagel wordt hij toch wel wat vlugger, hij ging zelfs even onder een boom schuilen met z'n oren in zijn nek van: "Wat is dit nou weer?". Het zal nog wel erger worden maar dat hoort er nu eenmaal bij. Misschien dat het nog eens echt gaat sneeuwen dit jaar maar dat zal nog wel een paar maandjes duren. Verder is met Jacco alles ok, hij schud nog wel soms met zijn oren maar krabt nog steeds niet zo veel. Hij heeft nu voor de tweede keer druppeltjes Advocate gehad en zijn kale plekjes bij zijn ogen zijn weg. Voor op zijn neus en kin zitten nog steeds niet veel haren maar dat zal wel zijn tijd nodig hebben. Hij ziet er in elk geval weer een stuk beter uit en zo te zien is hij ook prima op z'n gemak. Mooi toch...

5 november 2007

Deze week ben ik op cursus geweest dus Jacco heeft het een paar dagen zonder mij moeten stellen. Dit weekend dus maar wat vroeger opstaan zodat ik toch nog een stuk met hem kon wandelen ( 's middags moest ik werken ). Verder begint hij weer wat meer haartjes op zijn neus te krijgen maar hij flappert wel weer af en toe met zijn oren? Ik moet deze week weer een paar druppeltjes Advocate in zijn nek doen..... misschien begint het uit te werken. We zien wel hoe het loopt en anders maar weer naar de dierenarts.

 

29 oktober 2007

Vandaag wel vrij maar het regende de hele dag, ik heb dan ook geen lange wandeling gemaakt. Wel tussen de buien door naar de Hanevoet-vijver geweest, Jacco moet toch ook zijn uitje hebben. Verder achter mijn laptop gezeten om iets van Jacco in elkaar te knutselen.

 

 

 

 

25 oktober 2007

Niets bijzonders gebeurt de afgelopen dagen. Dinsdag een hele lange herfstwandeling gemaakt, en 's nachts gewerkt. Jacco is een nachtje in zijn vari kennel moeten blijven omdat mijn vrouw ook nachtdienst had en dat is ook prima gegaan. Morgen vrij dus hopelijk mooi wandelweer.

 

 

22 oktober 2007

Ik ben vaak op het forum voor Duitse herders te vinden en Carla heeft hier een prachtig gedicht op geplaatst ter nagedachtenis aan al onze gevallen maatjes. Toen ik vroeg of ik dit gedicht op mijn website mocht plaatsen vondt zij dat een hele eer. Terwijl ik Carla peroonlijk niet ken, vroeg zij mij of toch of ik dit gedicht niet "echt persoonlijk" wilde maken door het te bewerken, en er foto's bij te plaatsen van een van mijn "oude" maatjes. Prachtig dat je zulke mensen tegenkomt op het forum die belangeloos iets voor elkaar willen doen, je komt er dan ook echte dierenliefhebbers tegen. Ik dacht hier niet lang over na...., het werd Paco....... Ik had wel niet echt mooie zuivere foto's van hem maar zocht de beste bij elkaar en mailde die terug. Ik had toen nog geen digitale camera , en nu geen scanner, een probleem dus. Ik was dan ook best bang dat het niet zou lukken. Vandaag kom ik thuis na mijn late dienst en ik zie dat ik nu al een mailtje van Carla heb gehad. Het resultaat is echt prachtig geworden en ik ben dan ook best ontroerd. Ik heb het gedicht dan ook zo snel mogelijk op Jacco's site gezet. Toen ik het terug las kwamen veel oude herinneringen weer boven, geweldig beest was Paco toch. En het was dan ook zo'n toepasselijk gedicht ; Paco werd ook altijd "maatje" genoemd. Ik kijk nog eens even met vochtige oogjes naar zijn urntje dat nog steeds een speciaal plekje in ons huis heeft......................

Ik leg mijn hand erop en mis hem nog steeds.

Bedankt Carla......

 

19 oktober 2007

Ik heb de hele week late diensten gedraait dus van ver wandelen is niet echt veel gekomen. Vandaag ben ik dan eindelijk weer eens vrij en ik ben met Jacco naar "Valkenhorst" geweest. Een natuurgebied wat vlak bij is. In het bos hing een echt herfstluchtje en de blaadjes waaide ons om de oren. Het was wel niet echt geweldig weer maar alles bij elkaar zijn we toch zeker zo'n drie uur lekker op sjouw geweest. Jacco vondt het natuurlijk weer prachtig. Een minpuntje; hij ging langs een wildrooster af en ging daarbij dwars door de schrikdraad. Het was even schrikken en hij zat dan ook een beetje beteuterd te kijken van "wat was dat". Toen wij later weer bij zo'n wildrooster kwamen wachtte hij netjes totdat ik het houten poortje voor hem opende en bleef angstvallig uit de buurt van de schrikdraad. Weer een ervaring rijker..... Jacco heeft nog steeds een kale neus maar hij krabt bijna niet meer, ik zal toch blij zijn als zijn kale plekken weer zijn bijgetrokken want echt foto-geniek is hij op dit moment niet. Ik heb nog een dia showtje gemaakt van onze wandeling, je kan dit vinden op onze fotopagina of door op dit linkje te klikken.

 

15 oktober 2007

Het lijkt weer wat beter te gaan met Jacco, hij krabt tenminste niet meer over z'n neus en flappert ook niet meer de hele tijd met zijn oren. Ik hoop dan ook dat dit wel werkt want we tobben hier eigenlijk al te lang mee. Telkens als het weer wat beter gaat begint de ellende weer. Hij ziet er ook best zielig uit met zo'n kaal neusje. Hij heeft een dag wat minder gegeten ( toch nog zijn halve pan leeg ) en verder is er eigenlijk niks meer aan hem te merken. Ik hoop dat zijn haartjes vlug weer terug groeien. Raar eigenlijk dat er drie keer een afkrabsel is gemaakt en dat er bij een microscopisch onderzoek niets te vinden was. Nou ja,.... als alles maar weer goedkomt dan hoor je ons niet mopperren ( Jacco trouwens wel bij de DA )

 

11 oktober 2007

Jacco heeft ineens weer veel jeuk en heeft kale pleken bij zijn ogen en zijn neus. Op 9 oktober maar weer bij de DA geweest, er is weer een afkrabsel gemaakt waarin niets te vinden was. Geen Demodex volgens de DA maar waarschijnlijk wel een soort mijt. Jacco heeft nu Advocate gekregen, druppeltjes voor in zijn nek, en ik moet deze drie maanden achter elkaar gebruiken. Binnen twee weken moet er verbetering zijn, ik ben benieuwd......

7 oktober 2007

Ik heb een tijdje niets geschreven omdat ik er even niet zoveel zin in had. Toch is Jacco niets tekort gekomen, ik had alweer een weekje vrij en ben dan ook bijna elke dag met hem weg geweest. Wel heeft hij weer kale plekken bij zijn ogen, volgende week even langs de dierenarts want dit gaat nu echt te lang duren. Vandaag een dagje thuis want ik was, alweer, jarig. Mijn dochter heeft trouwens ook een nieuwe aanwinst, Spikey. Het is dan wel geen Duits maar Davey is gek op hem.

 

 

 

 

20 september 2007

Het klinkt misschien ontzettend stom maar Jacco is vandaag ook een beetje uit zijn doen. Gisteren was hij best vervelend aanwezig en vandaag komt hij constant bij mij zitten en legt zijn kop op mijn schoot. Het doet dit wel vaker maar nu doet hij het "anders". Hij kijkt er ook anders bij en een Duitse herder laat in zijn ogen vaak zien wat hij bedoeld.... Ook kijkt hij vaak naar buiten en als hij dan niets ziet gaat hij naar de grond liggen kijken. Vreemd, wij mensen denken altijd dat wij zoveel anders zijn als beesten. Toch kan je aan hem merken dat hij weet dat er iets vreemds is gebeurd. Hij begrijpt misschien niet wat maar hij mist Lucky wel op zijn manier.....

19 september 2007

Een trieste dag vandaag, wij moesten Lucky, ons Maltezertje, in laten slapen. Lucky zou morgen vier jaar geworden zijn en was nog te jong. Hij had een tijdje geleden ineens last van ontzettende diaree. Na een bezoekje aan de dierenarts en de nodige medicatie & dieetvoer leek hij op te knappen, maar hij had een steeds dikkerre buik. Hij bleek vocht vast te houden en werd doorverwezen naar de dierenkliniek in Oisterwijk. Na een bloedonderzoek en een endoscopie bleek dat het nooit meer goed kon komen met Lucky. De dierenarts is vandaag langs geweest en heeft Lucky zijn laatste spuitje gegeven..... Hij was heel zwak en alles ging heel rustig. Nu ligt Lucky begraven op zijn favoriete plekje in onze achtertuin, samen met mijn vrouw heb ik een mooi plantje op zijn grafje gezet, een met witte bloemetjes. Dat heb je verdiend ventje, wij zullen je nooit vergeten. Nu kan je weer met Paco spelen bij de rainbow bridge.

 

 

 

 

15 september 2007

Weinig achter de computer gezeten de laatste tijd en er samen lekker op uit geweest. Vandaag heerlijk nazomeren bij het vennetje en natuurlijk weer lekker zwemmen.

 

7 september 2007

De afgelopen dagen zijn wij iedere dag lekker gaan wandelen. Jacco vindt het allemaal prima en het begint al een echte hond te worden. Vandaag lekker wezen zwemmen in een van de vennetjes dus hij heeft weer een "lekker luchtje".

 

 

27 augustus 2007

Vandaag maar wat dichter bij huis gebleven, ik ben met Jacco lekker "onze" Brabantse Kempen ingetrokken. De hei stond in bloei dus het was weer mooi voor ons allebei. Jacco luistert best goed de laatste tijd ( voor 'n huishond, maar dat blijf ik zeggen... ) dus hij mocht lekker los. Geen problemen of gekke dingen gebeurt; gewoon een leuke dag. Foto's zijn er natuurlijk ook weer en weer duurt het laden lang.....

 

26 augustus 2007

Eindelijk vakantie! Vandaag lekker er opuit getrokken met Jacco, een dagje naar het strand. Ik was dit al een tijdje van plan maar het was er nog steeds niet van gekomen. Het was lekker weer en wij zijn naar Domburg gereden. Eerst een tijdje langs de duinen gewandeld want Jacco mocht niet overal op het strand. Toen over zo'n héél eng trappetje naar beneden, want wat een held is het toch.... En toen was er heel veel water, en het komt nog op je af ook. Jacco vond het prachtig en hij kon dan ook lekker "effe uitdolle". Ik heb weer een diashowtje met zo'n lekker lange laadtijd maar het is wel leuk geworden. Klik maar eens op de foto.

 

 

18 augustus 2007

Jacco heeft van mijn vrouw gisteren een leuk nieuw speeltje gehad; zo'n flostouw met een balletje er aan. Het balletje heeft ongeveer 10 minuten lang Jacco's gespeel doorstaan. Zo'n flos is een stuk steviger en heeft het een dag langer uitgehouden. Nu ligt hij maar weer met zijn Kong te spelen, die krijgt hij tenminste niet kapot. Het blijft een rare vogel......

 

16 augustus 2007

Jacco's pilletjes zijn op en er staan weer steeds meer haartjes op z'n neus. Afwachten of het zo blijft. Hij is een paar dagen erg rustig geweest, voor zijn doen tenminste. En heeft een dag zelfs niet willen eten! Hierna was er weer niets aan hem te merken. Vandaag is hij weer eens lekker mee het bos in geweest. De hei stond al in bloei en ik vond het dan ook jammer dat ik mijn fototoestel niet had meegenomen. Jacco vondt het niet erg, kreeg hij tenminste meer aandacht. Verder heb ik een beetje aan mijn website zitten prutsen, niets echt nieuws..

 

3 augustus 2007

Ik heb het idee dat het weer beter gaat met Jacco, hij krabt in ieder geval niet meer. Nu heeft hij op dit moment alleen nog maar aandacht voor een konijntje dat mijn dochter heeft gekocht. Het beestje staat middenin de kamer en Jacco hangt er de hele dag met z'n neus bovenop. Het konijntje heeft totaal geen schrik en soms zitten ze door de tralies heen samen te neuzen. Als hij nou ook nog eens haren op zijn neus zou krijgen dan zou het helemaal mooi zijn. Even iets totaal anders; morgen ga ik met een ballonvaart mee...

 

31 juli 2007

Jacco heeft weer kale plekken op zijn neus en onder zijn ogen. Hij krabt hier vaak aan en heeft dus ook jeuk. Een tijdje geleden had Jacco ook kale plekken op zijn achter en voorpoten, hij heeft toen een kuur gehad met Cefanal waarna de kale plekken verdwenen. Bij zijn ogen is het echter nooit 100% geworden. Er is al twee keer een afkrabsel gemaakt omdat de DA eerst dacht aan jonge honden schurft ( Demodex ) maar er zijn geen schurftmijten gevonden. Een tijdje geleden heb ik Jacco al op ander voer gezet, Energique, om foute voeding uit te sluiten. Dit is nu zo'n 5 weken geleden en Jacco doet het prima op de Energique maar blijft heel dunbehaard op zijn kop ( hij heeft trouwens ook nog steeds jeuk ). Vandaag heb ik van de DA weer een kuur Cefaral gehad, aangevuld met Dexoral tegen de jeuk. Binnen 10 dagen moet er nu een verbetering plaatsvinden anders wordt ik doorgestuurd naar de dermatoloog in Oisterwijk. Afwachten dus....

 

18 juli 2007

De laatste tijd gebeurt er eigenlijk weinig bijzonders, omdat het de vakantieperiode is moet ik erg vaak werken zodat apparte uitjes met Jacco er niet van komen. Hij doet het nog steeds goed op de "Energique", eerst flink ruien maar hij blinkt nu als een spiegeltje. Alleen blijft hij een beetje dunbehaart op z'n neus. Binnenkort moet hij toch zijn jaarlijkse prikje krijgen en ik zal nog een keer aan de DA vragen of er niets tegen te doen is. Er is al een keer een afkrabsel gemaakt maar hier was niets bijzonders in te ontdekken. Wel ligt Jacco, vooral na het eten, vaak met zijn poot over zijn neus te schuren. Verder neem ik tegenwoordig maar een balletje mee als ik ga wandelen, ik krijg een beetje genoeg van de takken tegen mijn benen en in mijn rug. Jacco vindt het allemaal wel prachtig en op een balletje is hij ook helemaal gek. Je kan het balletje vol het bos in gooien en Jacco brengt hem in een mum van tijd terug ( hij wil hem alleen niet graag afgeven ), het zou een prima speurder zijn. Soms vind ik het wel jammer dat ik geen tijd heb om met Jacco te trainen, vooral als hij weer eens niet wil luisteren. Vandaag heb ik op Marktplaats wel gereageerd op een advertentie voor een bijtmouwtje zodat ik hem een paar oefeningen aan kan leren. ( Ik ben mij ervan bewust dat er ook hard gewerkt moet worden aan het appel ). Af en toe is het een echte eigenwijze puber; leuk maar wel lastig. Ook loopt hij mij nog steeds overal achterna, vanmiddag ging ik nog even naar bed omdat ik 's nachts moest werken. Wat denk je..... word ik wakker ligt hij langs mij in bed !!! Het is een schat van een beest maar dat hoeft van mij toch ook weer niet.

Ik heb trouwens een ontzettend mooie screensaver van Jacco in elkaar geknutseld. Vanavond zal ik proberen om deze screensaver op het net te zetten zodat iedereen hem kan bekijken. Wel ben ik bang dat het laden erg lang zal gaan duren want ik heb er zo'n 185 foto's + muziek in verwerkt. Zo gauw het gelukt is zal ik een linkje plaatsen.

Het is gelukt......

Klik maar eens op het wereldbolletje !

 

4 juli 2007

Vandaag kwam ons nieuwe bankstel binnen en Jacco vond het maar vreemd. Hij bleef maar snuffellen en naar ons kijken, het liefst was hij er meteen bovenop gesprongen. "Om op te vreten", is dan een uitdrukking die gelijk bij je te binnen schiet. Verder doet hij het nog steeds goed op de energique, hij loopt alleen de hele dag achter mij aan totdat hij zijn pan heeft gehad. Gisteren heeft hij zelfs twee volle pannen naar binnen gewerkt omdat mijn vrouw dacht dat hij nog geen eten had gehad. Morgen ga ik verven en witten en overmorgen is Jacco weer aan de beurt voor een flinke wandeling. Hopenlijk is het dan beter weer.

 

25 juni 2007

Omdat Jacco bleef ruien en last had van jeuk maar beslist om hem voortaan Energique te voeren. Dit is kant en klaar vers vlees en iets beters voor een hond kan ik zo een, twee, drie ook niet bedenken. Verder ben ik nog een paar keer met hem wezen zwemmen en heb ik elke dag een lekker stukje gewandeld. Ik ben toch een paar dagen vrij dus Jacco mag mee genieten. Ook hebben mijn vrouw en ik toch maar een nieuw bankstel gekocht, van het oude bankje was niet veel meer over. Nog iets leuks, het heeft wel niets met Jacco te maken maar toch.... Zoals jullie weten werkt mijn vrouw ook in ploegen en als ik thuis ben dan doe ik het huishouden. Vroeg ik vanmorgen of mijn vrouw nog was had en heel goedbedoeld begon ik ijverig aan de donkere was. 's Middags miste mijn vrouw haar gsm en ja hoor...... die zat ook bij de donkere was ( ik voel ook nooit geen broekzakken na ) Nog nooit zo'n mooi schoon gsm-etje gezien, zelf het schermpje was mooi leeg gewassen. Ik heb nog geprobeert om het ding te reanimeren met de föhn, er komt wel weer geluid uit maar het schermpje blijft leeg!

So HaaaaiiiiIEEEEE.....

23 juni 2007

Vandaag maar eens wezen zwemmen met Jacco, hij had dit nog nooit gedaan dus wel even snuffellen van "Wat is dat nou nou weer?". Even een stokje in het water gooien en daar gaat Jacco; hij vindt het prachtig. Wat kan zo'n Duits toch rare capriolen uithalen, Jacco stuift op- en neer door het water en is helemaal door het dolle heen. Ik heb me kapot gelachen om zijn streken. Even lekker uitschudden bij het baasje hoort er natuurlijk ook bij dus ik was ook lekker nat. Al met al een hele geslaagde dag.

 

 

 

 

21 juni 2007

Het is alweer een jaar geleden dat wij mijn vorige Duits, Paco, in moesten laten slapen. Toch een moment om bij stil te staan.................

 

15 juni 2007

Vandaag heb ik op mijn foto pagina drie dia showtjes bijgemaakt, een van Jacco als pup, een van mijn vorige Duits Paco en een van Vazkor & Mardoek. Dit waren mijn eerste Duitse herders. Het zijn wel niet zo'n geweldige foto's maar het zijn oude foto's die digitaal zijn gemaakt. Met Jacco is nog steeds alles prima in orde.

8 juni 2007

Gisteren lekker weer dus de barbeque maar weer eens tevoorschijn gehaalt. Jacco vond dit natuurlijk erg interessant, toch werd hij niet vervelend en hij bleef overal netjes vanaf. Het luisteren gaat steeds beter. 's Avonds toen ik achter mijn laptop zat hoorde ik hem ineens ergens op knagen. Hij had schijnbaar op de plaats nog een kooltje gevonden en lag hier héél onschuldig hele kleine stukjes van te maken. Nou kan ik je wel vertellen dat dat een heel mooi gezicht is op een licht Beuken parketvloer. Afin, de dweil erover en geen mens die het ziet. Jacco heeft de laatste tijd niets meer ( kunnen ) slopen, als wij weg gaan gaat hij netjes in zijn Vari kennel en hij blaft ook niet meer. Wat een opluchting!!!!! Wel heeft hij weer een beetje last van groeipijntjes, ik heb hem twee dagen een pijnstiller gegeven en heb hem laten rusten. Jammer, het was net zo'n mooi weer om een wandeling te maken. Vandaag heb ik een vrije dag dus vanavond weer barbequen. Ik heb voor Jacco een lekker bot meegenomen dat lijkt mij lekkerder als een kooltje en het geeft ook minder rommel.

Wij waren net klaar met barbequen en het begon toch te regenen...... Toch eens wat vaker naar de weersberichten kijken.

 

1 juni 2007

Zo'n Vari kennel is toch een uitkomst, Jacco ligt er graag in en sloopt hem ( nog ) niet. Scheelt een hoop rotzooi, gemopper en gestres. Eigenlijk had ik eerder zo'n ding aan moeten schaffen; dat had mij een bankstel gescheelt. Verder heeft Jacco het goed gedaan de afgelopen dagen, hij is lekker mee geweest, heeft goed geluisterd,. Kortom: weinig klachten. Wel begint hij een nieuw irritant trekje te krijgen, zo gauw ik met de auto afsla het bos in begint hij hééél enthousiast, hééél hoog / schel te blaffen. Aangezien ik meestal alleen met hem in de auto zit kan ik hier weinig tegen doen. Weer een nieuwe uitdaging....

 

29 mei 2007

Vandaag met onze Maltezer Lucky naar de kapper geweest, hierna heeft mijn vrouw Lucky aan onze dochter gegeven die ook bij ons in de straat woont. Lucky had geen leven meer samen met Jacco en mijn vrouw was bang dat er ongelukken zouden gebeuren. Jammer..... wij hadden Lucky ook alweer bijna drie jaar en het is een schat van een beestje. Nu heeft Lucky dus een nieuw tehuis en onze kleinzoon was ook heel blij dat Lucky nu bij hem kwam wonen. Brandon was vandaag ook bij ons, hij werd vandaag 25 jaar, en Jacco was ook bij hem weer vreselijk aan het klieren. Daar komt nog bij kijken dat mijn vrouw en ik morgen allebei late dienst hebben dus vandaag toch maar besloten om een Vari Kennel aan te schaffen. Weer 180 Eurootjes, Jacco begint wel een erg duur hondje te worden op deze manier. Twijfelachtig heb ik eens naar het deurtje van de Vari Kennel gekeken, ik ben bang dat Jacco hier ook weer zo doorheen is. Gelukkig zit er op zo'n Vari kennel vijf jaar garantie, ik ben bang dat dit hard nodig is. Tweede probleem, probeer zo'n ( gemonteerde ) Vari Kennel maar eens in een Golfje te krijgen. De Vari Kennel op de stoep bij de dierenzaak uit elkaar gedraaid en op de passagiersstoel gezet, schakelen gaat alleen nog maar naar zijn tweede versnelling en ik ben dan ook blij dat de dierenzaak dicht bij huis zit. Thuis gekomen Jacco meteen maar aan zijn nieuwe huis laten wennen, zonder problemen gaat hij rustig liggen slapen. Morgen zal ik even laten weten hoe Jacco-bestendig een Vari Kennel is.

 

 

 

27 mei 2007

De afgelopen twee dagen weer lekker naar het bos geweest. Het was wel geen echt lekker weer maar Jacco geeft daar niks om. Jacco pubert nog steeds dus wel af en toe corrigeren. Ik heb nog een aantal foto,s gemaakt en daar een dia showtje van gemaakt. Je kunt dit zien op mijn foto pagina onder Pinksteren 2007 ( deze link aanklikken werkt ook ) Jacco ligt nu lekker rustig te slapen. Hij kan het wel, alleen moet je dan wel eerst zo'n twee en een half uur met hem gaan wandelen.

 

22 mei 2007

De afgelopen dagen eigenlijk niets spannends gebeurd, veel gewandeld en Jacco heeft zich prima vermaakt. Wel heeft hij weer veel jeuk aan zijn neus, hij ligt dan constant met zijn poten over zijn neus te wrijven totdat de haartjes eraf zijn. Vreemd, misschien stuifmeel of zoiets. Als het te lang duurt dan maar weer naar de dierenarts, daar zijn wij tenslotte al weer een tijdje niet geweest. Jacco is ook nog steeds flink aan het puberen en probeert je constant uit. Het is nu eenmaal geen makkelijk hondje. Door de stad wandelen gaat steeds beter, Jacco is wel ontzettend oplettend maar is vrij makkelijk te corrigeren. Vanavond heb ik weer nachtdienst en mijn vrouw moet morgen vroeg de deur uit, Jacco moet dan zo'n 2,5 uur alleen blijven. Het kan dus best zijn dat ik morgenvroeg weer kan puinruimen.... Ik hoop het niet maar ik zie het wel weer.

07:00 uur; afgewerkt en als een speer naar huis gereden. Vol spanning stap ik over de drempel en... Ja hoor, deze keer is de driezits aan de beurt geweest ( Dat doet ie normaal nooit, dan pakt hij gewoon de twee zits ). Jacco heeft een gat in de bank gevreten van zo'n 30 centimeter, alle schuimrubber ligt in kleine stukjes door het huis en ik kan dus weer gelijk beginnen met opruimen. Jacco ligt heel schuldbewust in de achterkamer te kijken, hij weet dus wel dat het niet mag. De bank maar provisorisch gerepareerd, gepoetst, gestofzuigd, gedweild en ook maar gelijk de kopjes afgewassen. Ik ben nu toch bezig. Hierna Jacco en Lucky maar uitgelaten en om kwart voor tien kan ik eindelijk naar bed. Ik val als een blok in slaap en word om kwart voor twaalf alweer wakker gebelt. Ik probeer nog wat te slapen want het zijn wel erg korte nachtjes op deze manier. Na het avondeten nog even naar buiten met Jacco en gelijk maar weer het zitten, af gaan, blijven etc geoefend. Jacco luisterd eigenlijk best goed voor een huishond, het probleem is nog steeds dat hij niet alleen kan blijven. Nou ja, blijven oefenen en hopen dat het eens beter gaat. Ik denk aan alle herders op de pagina's "herplaatsing Duitse herders", op sommige momenten geloof ik goed dat niet iedereen het geduld kan opbrengen om een Duits op te voeden. Uit ervaring weet ik echter dat deze periode ook weer over gaat. Jammer van ons bankstel maar over een tijdje kopen wij wel een nieuwe. Het lijkt mij echter beter om daarmee nog maar een tijdje te wachten.

 

12 mei 2007

Vorige keer schijnbaar iets te hard geroepen, Jacco was vandaag ook even alleen thuis en het was weer raak. Hij had er weer een ontzettende puinzooi van gemaakt, de afstandsbediening van onze stereo opgevreten en natuurlijk weer het bankje gesloopt. Balen dus.... Eerst maar weer alles opgeruimd en toen moest Jacco weer alleen blijven omdat ik ook nog boodschappen moest doen. Omdat ik hem flink gewaarschuwd had ging dat wel zonder problemen. Het is wel ontzettend vervelend dat je Jacco niet alleen kan laten maar ik hoop er nog steeds op dat dit in de toekomst beter gaat.

 

 

06 mei 2007

Vandaag een spannende dag..... Jacco was de afgelopen twee dagen veel buiten geweest omdat mijn vrouw en ik allebei 's avonds moesten werken. Omdat hij binnen al van alles gesloopt heeft, en het toch lekker weer was, hebben wij besloten om hem dan maar buiten te laten. Ook geen succes dus, twee klachten van de buren omdat hij de hele tijd zat te blaffen. Vandaag dus toch maar weer binnen. Eerst vroeg opgestaan en een flinke wandeling met Jacco gemaakt om hem moe te maken. Lukt toch niet. Op mijn werk heb ik eerlijk gezegd de hele tijd lopen denken aan een grote zwarte Duitse herder die bovenop mijn bank met de kussens stond te schudden. Toen mijn aflossing kwam snel naar huis gereden en wat bleek?? Hij had alleen de wc borstel te pakken gehad ( En die deur was toch echt dicht ). Een meevaller, ja toch? Afwachten of dat het de volgende keer weer zo goed gaat.

 

04 mei 2007

Veel gewandeld de laatste tijd maar Jacco is niet kapot te krijgen. Vijf minuten uitrusten en hij gaat het liefste weer mee naar buiten. Het alleen thuis blijven lukt nog steeds niet, nu heeft hij onze achterdeur weer gesloopt. Ik zal dan ook blij zijn als deze sloop periode achter de rug is. Verder eigenlijk niets nieuws meegemaakt. De posters van de vermiste hond hangen er niet meer, ik heb de eigenaar nog proberen te bellen om te vragen of dat zijn hond terrecht was maar er werd niet opgenomen. Het stikt trouwens van de teken in het Leenderbos, ondanks dat Jacco druppeltjes heeft tegen teken heb ik er toch nog twee bij hem gevonden. Ook had ik zelf laatst na een wandeling een teek op mijn arm zitten. Vieze beestjes........

 

 

26 april 2007

Mooi weer de laatste dagen dus lekker samen erop uit. Wij krijgen een steeds betere band en Jacco begrijpt ook alles steeds sneller; een echte intelligente Duits. Jacco geniet nog steeds van de aandacht die hij krijgt en hij is al een echte vriend geworden. Een paar dagen geleden hebben wij iets triests meegemaakt. Toen ik bij het Leenderbos mijn auto parkeerde kwam er een man op mij af die zijn negen jarige Hollandse herder kwijt was. Hij kwam net terug van een drie maandelijkse reis en had meer dan 8000 km afgelegd samen met zijn hond. Dicht bij huis was zijn hondje weg gelopen. Hij vond dat erg vreemd omdat het een afgerichte hond betrof die dat nog nooit had gedaan. Hij vroeg mij om tijdens mijn wandeling op te letten of ik zijn hond zag; dit heb ik natuurlijk gedaan maar zonder resultaat. Toen ik terug kwam na zo'n 2,5 uur zat zijn vrouw nog steeds moedeloos bij hun caravan te wachten. Toen ik haar vertelde dat ik ook niets had gezien hoorde ik haar stem breken toen zij mij bedankte. Omdat ik toch bijna iedere dag in het Leenderbos ben heb ik haar telefoonnummer gevraagd "voor het geval dat".

Vandaag zag ik tijdens mijn wandeling dat er overal pamfletten waren opgehangen met "Vermist, Hollandse herder" etc. Ik ben eerlijk gezegd bang dat zij hun trouwe viervoeter nooit meer terug zullen zien. Ik hoop zoiets dan ook nooit mee te maken.

Mocht iemand dit lezen en toevallig informatie hebben over de Hollandse herder van deze mensen mail mij dan even, ik zal dan op mijn beurt weer contact met deze mensen opnemen.

 

22 april 2007

Jacco is vandaag één jaar geworden en is inmiddels uitgegroeid tot een flinke Duitse herder, hij weegt zo'n 40 kilo en is beresterk. Jammer genoeg moesten zowel mijn vrouw als ik vandaag werken dus hebben wij weinig tijd gehad voor Jacco. De afgelopen vier dagen ben ik wel vrij geweest en ik ben dan ook elke dag naar het Leenderbos geweest om zo'n paar uur met Jacco te wandelen. Voor zijn verjaardag heeft hij een groot bot gehad en probeer daar maar eens aan te komen. Met Jacco gaat het steeds beter, hij heeft al lang geen last meer van groeipijnen en ook zijn kale plekken trekken al aardig bij. Hij bijt nog wel soms op zijn poten maar dat is meer uit verveling.

 

19 april 2007

Ik ben een tijdje aan het sukkellen geweest om mijn website weer in de lucht te krijgen. Ach ja, alle begin is moeilijk. Ook heb ik de laatste tijd veel met Jacco gewandeld en hierdoor heb ik weinig achter de computer gezeten. Het is nu eenmaal ontzettend lekker weer de laatste tijd en daar moeten wij van genieten. Jacco heeft de laatste tijd nergens last van........wij wel van hem. Hij sloopt nog steeds de hele boel als hij alleen moet blijven. Ik heb al een bench voor hem aangeschaft maar zelfs die heeft hij binnen twee dagen gesloopt. Buiten leggen gaat ook al niet want dan blaft hij de hele buurt bij elkaar. Ik had een blafband maar je raadt het al.......ook gesloopt. Hij is nu bijna een jaar en ik ben benieuwd waneer zijn sloopperiode voorbij is. Ik ben bang dat het nog wel een tijdje zal duren.

 

3 maart 2007

Jacco heeft al iets minder last van zijn oor. Wel schud hij nog vaak met zijn kop, vooral tijdens het uitlaten als er wind in zijn oor komt. De zalf in zijn oor doen ging al beter, veel geduld en daarna even lekker knuffellen helpt. Soms vergeet je wel eens dat Jacco eigenlijk nog een pup is. Hij is nu al groter en zwaarder dan mijn vorige Duits en dat was toch ook een flinke. Ik ben dan ook benieuwd hoe Jacco eruit ziet als hij is uitgegroeid. Ik hoop niet dat hij last blijft houden van huidproblemen want ik weet uit ervaring dat je hiermee een hele hoop ellende kunt krijgen. Afwachten maar.....meer kan ik op dit moment toch niet doen. Wel vind ik het zielig voor Jacco, het lijkt soms wel of ik een abonnement heb bij de dierenarts en ik ben dan ook blij dat Jacco verzekerd is voor ziektekosten. Jacco zelf zit er niet mee, hij speelt en huppelt als altijd en buiten het schudden met zijn kop is er niets aan hem te merken.

 

2 maart 2007

Vandaag maar weer eens met Jacco naar de dierenarts geweest, Jacco had volgens mij een oorontsteking. Toen ik toch bij de dierenarts was heb ik gelijk maar naar zijn kale plekken laten kijken. De dierenarts dacht eerst aan jonge honden schurft maar tijdens microscopisch onderzoek van huidschilfers bleek dit niet het geval. Voor zijn kale plekken heeft Jacco anti-biotica gekregen en ik kreeg het advies om over te stappen op andere voeding. Dit laatste had ik al gedaan dus nu tien dagen afwachten. Komt er geen verandering dan moet Jacco naar de dermatoloog in Oisterwijk. Het grootste probleem was het controleren van de oren van Jacco, dit mocht dus beslist niet! Nu is Jacco al 39 kilo en als hij iets niet wil dan spartelt hij behoorlijk tegen. Jacco moest een muilkorf om en ik moest hem samen met de assistente in bedwang houden zodat de dierenarts naar zijn oren kon kijken. Hij had inderdaad een ontsteking in zijn linkeroor en ik kreeg zalf mee die ik thuis in zijn oor moest aanbrengen. Jacco zag mij thuis aankomen met het flesje zalf en weg was hij! Ik ben toen samen met hem in de keuken gaan zitten en heb de zalf met veel pijn en moeite aangebracht. Pffff, en dat moet ook tien dagen.

 

23 februari 2007

De afgelopen twee dagen heerlijk naar het Leenderbos geweest en een paar uur met Jacco gewandeld. Jacco heeft gelukkig geen last meer van zijn groeipijnen en je kon hem zien genieten. Het liefst sleept hij de hele tijd met halve boomstammen, het is een echte uitslover. Ik heb nog een stel leuke foto's gemaakt deze zijn te zien op de fotopagina. Ik ben nog even aan het uitdokteren hoe je die fotos kan vergroten door erop te klikken maar dat zal ook nog wel gaan lukken.

 

15 februari 2007

Vandaag heb ik een website over Jacco aangemaakt. Ik hoop dat ik hierop veel bezoekers krijg zodat zij mee kunnen genieten hoe mijn Duitse Herder pup verder opgroeit. Ik heb hieronder mijn weblogs gezet die eerst op mijn Windows live space te zien waren. Ik hoop ook reacties van andere liefhebbers te krijgen zodat ik deze website verder kan uitbreiden. Veel plezier!

Sneeuw

Eindelijk..........sneeuw!! Voor Jacco is dit de eerste keer dat hij sneeuw ziet en hij vindt het prachtig. Vandaag was ik toevallig vrij en heb dan ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om weer eens een paar foto's te maken. Lekker met Jacco spelen en sneeuwballen gooien. Hij begreep er niks van, in balletjes kun je toch bijten? Die witte balletjes zijn telkens weg ......... en dan maar zoeken. Je kon hem zien genieten. Na zijn wandeling thuis nog wel een keer dweilen en Jacco betrekt "zijn" plekje op de bank met een drup aan zijn neus. Moe maar voldaan.

 

Geintje

Er komt een man bij de psychiater en zegt:
"Ik denk dat ik een hond ben... waf."
"Ai," zegt de psychiater, dat is ernstig!"
Gaat u maar even op de bank liggen.
Antwoordt de man:
"Het spijt me, maar dat mag ik niet van mijn vrouw."

 

 

Rustig aan

Het leven kabbelt rustig voort; niets bijzonders gebeurd de laatste tijd. Wel gelachen toen Jacco voor de eerste keer op een bevroren grasveldje moest lopen. Hij vond het schijnbaar nogal koud aan zijn pootjes en hij huppelde over het veldje, leuk. Verder nog een beetje last gehad van zijn groeipijntjes maar lang niet zoveel als een tijdje geleden. Hij heeft dan ook geen pilletjes meer gehad. Hij groeit nog steeds goed en het lijkt wel of hij de hele dag honger heeft.

 

 

Mijn 1ste vrije dag in 2007

Vandaag eindelijk weer eens een vrije dag. 's Morgens vroeg opstaan, vlug de boel doen en dan mag Jacco weer mee voor zijn wandeling. Het is best triestig weer, het motregent en het waait frisjes. Jacco vindt dit helemaal niet erg en is weer erg enthousiast. Wij komen veel, los lopende, hondjes tegen en Jacco wil met elk hondje spelen. Sommige kleine hondjes vinden dit niet altijd leuk. Tja, ik heb Jacco gewoon aan de lijn dus als andere mensen hun hondje wel los laten lopen dan moeten zij niet mopperen. Jacco vindt ieder hondje leuk maar hij is nog ontzettend lomp. Schoon blijven lukt vandaag niet dus thuis nog maar een keer met de dweil achter Jacco aan gehold. Jacco is wel ontzettend gauw uitgerust dus tegen de tijd dat wij gegeten hebben zit hij alweer bij de deur. Nog maar een keer naar buiten en hopen dat het morgen beter weer is.

 

GELUKKIG NIEUWJAAR  

 

Allereerst natuurlijk de beste wensen voor 2007.

Jacco heeft de oud op nieuw viering goed doorstaan, hij is totaal niet bang voor vuurwerk en vond het zelfs prachtig om naar de "lichtjes" te kijken. Jammer genoeg moest ik zelf werken maar mijn vrouw heeft zelfs een tijdje met Jacco buiten gestaan terwijl er vuurwerk werd afgestoken. Verder niets bijzonders meegemaakt, ik ben benieuwd hoe Jacco het verder in 2007 gaat doen.

Kerst 2006

Zo, de kerstdagen zitten er alweer op. Altijd weer een mooie tijd, de hele familie bij elkaar en de hele dag gezellig druk. Jacco heeft het natuurlijk ook erg druk gehad, nadeel hiervan is dat hij weer iets of wat met zijn voor pootje trekt. Vanmorgen heb ik hem maar weer een pijnstiller gegeven, en hierna was er weer niks aan hem te merken. Tijdens de kerstdagen vond Jacco vooral de kerst maaltijden erg interessant, ook alle lekkere hapjes die op het tafeltje stonden hadden zijn volle aandacht. Hij is keurig overal afgebleven en heeft daarom een extra varkenshoefje gekregen. Op de 2de kerstdag moest ik, jammer genoeg, werken. Ik was al om 15:30 thuis dus hierna weer volop genoten van de kerst. Wel een erg lange dag voor mij, 's morgens om 05:00 uur wakker en 's avonds rond zo'n uur of twee pas naar bed. Vanmorgen heb ik dan ook uitgeslapen totdat een zogenaamde collega zich ziek melde. Dit betekend voor mij dat ik op 31 december om zeven uur 's avonds moet beginnen met werken en pas de volgende ochtend om zeven uur ben afgewerkt. Daar gaat mijn oud- op nieuw viering. Ik ben hier dan ook best chagrijnig over. Ik ben echter niet van plan mijn kerst gevoel hierdoor te laten verpesten. Je komt nu eenmaal heel je leven mensen tegen die alleen aan zichzelf denken, jammer.

21 december 2006

Slaap

Jacco heeft alweer last van groei pijntjes. Hij heeft dit wel erg vaak. Niets aan te doen maar wel erg zielig voor hem. Rustig aan maar weer, alleen dat valt voor hem niet mee. Ondanks dat hij last heeft van zijn poot is en blijft hij binnen erg druk. Hij probeert de baas te spelen over onze dochter Quinta. Zij is vijftien dus ook wel wat gewend, toch is het soms erg vervelend als je Jacco voor de vijftiende keer moet waarschuwen. Jacco doet alles voor een brokje, hij leert hierdoor makkelijk maar hij is te eigenwijs om alles te onthouden. Vandaag moesten mijn vrouw en dochter vroeg weg; ik had nachtdienst gehad en ging dus 's morgens slapen. Omdat Jacco erg veel herrie maakt als hij alleen moet blijven ( hij sloopt trouwens ook mijn mooie keukendeur ) besloot ik hem mee naar boven te nemen. Ik ging om 07:30 naar boven en om 13:30 had ik nog bijna niet geslapen. Telkens sprong hij op het bed als ik even niet bewoog. Als hij dan weer rustig lag en ik sliep bijna begon hij weer opnieuw te klieren. Ik zit dit berichtje nu midden in de nacht te typen met wel erg branderige oogjes en ik hoop dat ik morgen wel fatsoenlijk kan slapen. Het ergste is dat hij nu wel gewoon ligt te slapen. Nou ja, je hebt werk honden dus je zal ook wel werkmensen hebben. Niet klagen, even doorbijten en volhouden. 

 

 

15 december  2006

?????????????

Wist U dat onze trouwe Duitse herder de meest geslachte hond in China is, huid van een Duitse herder kost 9 $ een katten huid afhankelijk van grootte en kleur kost 0,50 $ , 2,09 $ tot 2.15 $

Eén honden huid (bruingeel zoals golden retrievers) kost +-8,50 $ ,
een doek van 6 tot 8 katten huiden : 21 $

Voor één bontjas worden normaler wijze 10 tot 12 honden geslacht, meer als er puppievacht gebruikt wordt of 24 katten.
 

Bovenstaande trof ik aan op internet, ik weet dat in andere landen andere gebruiken gelden maar hier moet je toch ook niet aan denken.

 

12 december 2006
Rustig aan
 
Jacco is de laatste dagen echt aan het puberen. Hij is ontzettend druk, vooral als er bezoek binnen komt. Mijn vrouw en ik hebben daarom besloten zijn opvoeding iets harder aan te pakken. Jacco is nu 8 maanden dus dat kan nu best wel. Jacco leert gelukkig ontzettend snel en hij geniet zelfs van de extra aandacht die hij buiten krijgt. Een echte werk hond, samen met het baasje iets doen vinden ze prachtig. Brutaal is hij wel, op dit moment zit mijn vrouw iets te eten op de bank en hij is in staat om het zo van haar bord te pakken. Mooi. Hij heeft ook iets nieuws ontdekt, als hij naar buiten wil probeert hij op zijn slip ketting te bijten. Nou wil hij wel de hele dag naar buiten dus als je daar aan begint. Weer zijn wij blij dat wij al veel ervaring hebben met dit soort honden. Toch ben ik nog steeds ontzettend blij dat ik Jacco heb. Wij beginnen weer een echte band op te bouwen en Jacco is alweer een echte vriend geworden. Hij heeft trouwens ook de verf van het kozijn af gekrabt toen hij even alleen moest blijven. Ach ja, er moest toch nog geverfd worden. Even wachten lijkt mij echter beter. Morgen weer een vrije dag ( ik heb de laatste dagen late diensten gedraaid ) en dan eens kijken of er nog een leuke wandeling inzit.
 

 

 
06 december 2006

Saai weekje

Het is weer eens een saai weekje geweest, ik heb weer nachtdienst gehad en het was thuis weer een drukte om de sinterklaasdagen. Jacco keek wel even raar op van hollende zwarte pieten ( woef ). Jacco gaat trouwens steeds beter waken, soms wel eens te goed. Ook wordt hij binnen wat drukker. De afgelopen dagen zijn dan ook wat rare dagen voor hem geweest, veel mensen over de vloer en hij wil van iedereen zijn aandacht. Geen groei pijnen meer en alles gaat zijn gangetje, niets bijzonders dus.
 
01 december 2006

Hoe bestaat het ??

Het volgende trieste bericht kwam ik vandaag tegen op internet.
 

Herder overleden door ondervoeding
 

NIJMEGEN – De Nijmeegse Dierenbescherming heeft de landelijke inspectiedienst ingeschakeld nadat zij een overleden herder hadden opgehaald. De eigenaar belde de Dierenbescherming zelf of ze zijn dode herder konden ophalen. Geen probleem, zo’n klusje hebben ze regelmatig. Alleen viel wel direct op dat de hond sterk vermagerd was. Na weging bleek dat het arme dier krap zeventien kilo woog terwijl een volwassen reu minstens dertig kilo behoort te wegen. Een dierenarts stelde vast dat de hond was overleden vanwege ondervoeding en slechte verzorging. De man verweerde zich met het verhaal dat de herder in korte tijd zo was achteruitgegaan maar zo snel kan een dier niet vermageren. Hier moeten maanden overheen zijn gegaan zodat proces-verbaal is opgemaakt. De man kan rekenen op een boete van een paar honderd euro.
 

 

Een paar honderd euro boete, en dat is een hondenleven waard. Ik vindt mijn hond altijd onbetaalbaar. Vooraan in de jaren negentig trainde ik met Paco, mijn vorige zwarte herder, in de KNPV. Na een oefendag, waar Paco goed had laten zien wat hij waard was, bood een kennis van ons mij 2000 Gulden voor Paco. Ik had nog lang geen certificaat met Paco gehaald en 2000 Gulden was toen een hoop geld. Ik heb het bod echter niet aangenomen en Paco is tot zijn dood bij ons gebleven. Ik heb hier nooit spijt van gehad.


 
29 november 2006
Zomaar een vrije dag
 
Vandaag was ik toch vrij en het was lekker weer om een flink eindje met Jacco te gaan wandelen. Vijf minuten in de auto en ik zit midden in de bossen, ideaal. Jacco was weer ontzettend uitgelaten, hij was een tijdje niet meer "ver" mee geweest omdat hij zijn groei pijntjes had. Jacco begon weer gelijk met stukken hout te slepen. Even maakte hij een kleine vergissing toen hij toch weer tegen een andere wandelaar opsprong. Deze had ook een hond dus geen probleem. Wij hebben samen een leuke middag gehad. Nu ligt hij achter mij op de bank ( ?! ) te dromen over zijn uitje. Ik heb vanmiddag ook nog foto's gemaakt die ook te zien zijn op deze pagina. Kan je mooi zien hoe groot hij al is met zijn 7 maanden. 
28 november

Beter

Jacco heeft een paar dagen pilletjes gehad en sinds gisteren is er weer niets meer aan hem te merken. Hij is weer druk en probeert vaak je aandacht te krijgen omdat hij weer wil spelen. Als dat niet lukt dan wil hij er maar weer uit. Een echte Duitse Herder puber, wij herkennen dit gedrag maar al te goed. Leuke tijd die eigenlijk te snel weer overgaat. Jacco volgt al goed en gaat netjes zitten, hij leert ontzettend makkelijk maar probeert wel op zijn tijd toch even zijn eigen zin door te drijven. Hij is makkelijk hierbij te corrigeren. Verder eigenlijk weinig te melden dus tot de volgende keer. 
23 november 2006

Auw

Vandaag bij de dierenarts geweest omdat Jacco weer last had van groei pijntjes, pijnstillers Rimadyl meegekregen voor 7 dagen. Thuis maar meteen een pilletje gegeven en wij merkte na een tijdje dat Jacco alweer een stuk drukker werd. Toen Alex, Linda en Davey langs kwamen heb ik hem zelfs even aan de riem gelegd omdat hij anders Davey's sinterklaaskadootje wilde opeten. 's Avonds ook weer normaal naar buiten. Hopen dat hij nu niet meer zoveel last heeft.  
21 november 2006
 

 

Stamboom

Gisteren kwam de fokker van Jacco zijn stamboom brengen, is het baasje ook weer blij.  Jacco heeft op dit moment last van groei pijnen, wij hebben zijn voorkant laten röntgen en op de foto's waren "wolkjes"te zien. Jacco heeft hier best last van maar er is niet veel aan te doen, een pijnstillertje en rust. Jacco is nu 7 maanden oud, hij is zo'n 60 cm hoog en weegt 32 kilo. Hij is nu al net zo groot als mijn vorige Duits, Paco, en bijna net zo zwaar. Wij vragen ons dan ook af hoe groot hij eigenlijk gaat worden. Enfin, genoeg getypt, ik moet vannacht weer werken.
 
20 november 2006
Jacco onze Duitse Herder

Jacco is onze duitse herder en is nu vijf maanden oud. Op deze pagina zal ik regelmatig foto's en opmerkingen plaatsen over hoe Jacco opgroeit. Op dit moment is hij aan het wisselen en vindt hij het prachtig om mijn bankstel op te vreten. Verder zijn wij 200% tevreden over Jacco, wij hebben al meer honden gehad maar nog nooit zo'n rustige pup als Jacco. Jacco is een zwarte duits met stamboom, de gegevens hiervan zal ik ook toevoegen zo gauw ik die binnen krijg. Wij hebben nog een "hondje", Lucky een Maltezer van 2 jaar, samen met Jacco spelen vindt hij ontzettend leuk. Ook onze kleinzoon, Davey, komt vaak langs om met Jacco te spelen. Op deze manier proberen wij van Jacco een rustige, sociale hond te maken. Dit is ons tot nog toe prima gelukt. Mijn vrouw en ik hebben jarenlange ervaring in het africhten van politiehonden voor het KNVP. Ikzelf heb jarenlang in het pak gestaan en ben zelfs een tijdje voorzitter geweest van een politiehonden vereniging. Mijn huidige baantje, beveiliging in ploegendienst, maakt het mij jammer genoeg onmogelijk om deze hobby verder uit te oefenen. Ik wil Jacco echter wel op een bijtmouwtje leren bijten, hij zal dit zeker leuk vinden en het is een prima manier om zijn energie kwijt te raken. Eerst moet hij natuurlijk wel uitgegroeid zijn. Wij zijn al bij de dierenarts geweest omdat Jacco last had van zogenaamde groei pijnen, een pijnstillertje en verder niets aan de hond, sorry hand. Zoals je ziet weet ik verder op dit moment weinig te melden.


 

8 oktober 2006

Mijn baasjes verjaardag

Mijn baasje is gisteren jarig geweest en het was dus gezellig druk in huis. Ik kreeg van iedereen flink wat aandacht dus ik ben niks tekort gekomen. Op een gegeven moment vond mijn baasje mij te druk en moest ik rustig op mijn plaats gaan liggen, dit was wel moeilijk. Vooral als er weer nieuwe mensen binnen kwamen dan ging ik toch maar even kijken. Gelukkig vond eigenlijk niemand dit een probleem, als ik tenminste daarna maar weer rustig ging liggen. Mijn baasje was eigenlijk ook wel een beetje vervelend, hij had een klein doosje gekregen en hij scheen hier telkens mee in mijn ogen. Maar ja, hij vond dit wel leuk dus...'s Avonds stonden er wel veel erg lekker dingen op het lage salontafeltje, ik ben hier echter keurig van af gebleven. Na het feest nog even lekker naar buiten en daarna slapen. W.......oef. 

5 oktober 2006

Kastanjes rapen

Vandaag lekker samen met mijn baasje het bos in geweest. Hij ging samen met Quinta kastanjes zoeken en ik mocht mee. Lekker stokjes apporteren en lekker uithollen. Wel was ik een beetje te enthousiast toen ik met een ander kindje wilden spelen, zij schrok erg van mij en begon zelfs te huilen. Ik moest van mijn baasje hierna aan de riem verder lopen, ook best leuk Hierna eten en slapen, truste. 

2 oktober 2006

Paco

Ik heb vandaag een " Im Memoriam" geplaatste voor mijn vorige hond, Paco. Paco was een gitzwarte Duitse Herder reu en hij is 12,5 jaar geworden. Wij missen hem nog steeds. Triest ....... Jacco doet het in ieder geval goed. Hij is als een jonge pup en de levenslust straalt ervan af, de ondeugd ook. Een leuke periode als een pup je uit test. Veel met hem bezig zijn is de beste oplossing. Wat hij als pup leert vergeet hij nooit meer. Nu slaapt hij, alweer. Ik zo dadelijk ook.

 

 

 

 

This site tracked by OneStat.com. Get your own free site tracker.
 

 

 

 

 

R.J.F. van Gemert  | home@renevangemert.nl